روش های کنترل موجودی انبار

یکی از معضلات و مشکلات فروش لباس، موجودی نامناسب است که در پایان به بنجل شدن محصولات منتهی میشود. این بنجل شدن موجب میشود که ما خواب سرمایه داشته باشیم و در نتیجه سودآوری کسب و کارمان کاهش پیدا میکند. به همین دلیل باید به دنبال روش های کنترل موجودی انبار باشیم تا بتوانیم بهترین مدیریت ممکن را اعمال کنیم. در این مقاله سعی میکنیم به این موضوع بپردازیم و راه و روشهای مناسبی ارائه کنیم.
همانطور که میدانید ما نمیتوانیم برای خرید محصولات بیش از حد زمان صرف کنیم. باید به مرور برای خرید محصولات بخوبی مسلط شویم تا محصولاتی پر فروش را در زمانی مناسب خریداری کنیم. اما با این وجود باز هم احتمال دارد برخی محصولات روی دستمان بماند و نتوانیم به خوبی بفروشیم. شاید اگر یک فروشگاه آنلاین داشته باشیم بتوانیم برای خرید بهترینها صبر کنیم اما اگر فروشگاه داریم این کار ممکن نیست. چرا که باید بسرعت هزینههای فروشگاه و سودمان را کسب کنیم و مرتبا فروش داشته باشیم.
روش های کنترل موجودی انبار
برای اینکه بتوانیم سرعت عمل داشته باشیم و در عین حال به اندازه کافی هم کسب سود کنیم بهتر است کارهای خاصی انجام دهیم. در ادامه روشهایی را با هم مرور میکنیم که اگر به مرور اجرا کنید، به یک عادت برای شما تبدیل خواهد شد و به زودی نتیجه آن را در سودآوری فروشگاهتان خواهید دید.
1-تحلیل دادهها و پیشبینی تقاضا
اگر مدتی را در یک فروشگاه مشغول باشید بخوبی میدانید که میتوانید با توجه به فروشهای گذشته تقاضا را برای محصولات در آینده نیز پیشبینی کنید. تلاش کنید تا ببینید در فصلهای مختلف سال چه محصولاتی را بیشتر فروختهاید و برای سال آینده نیز به این الگوی فصلی در کنار سایر شاخصها توجه کنید. اگر آنلاین شاپ دارید، مسلما قادر هستید میزان فروش محصولات مختلف را بررسی کنید و با دقت بیشتری از دادههای تحلیلی سایتتان استفاده کنید. همینطور دقت کنید تا با مد روز هماهنگ باشید و همانی را موجود کنید که مشتری درخواست دارد.
2-برنامهریزی و سفارش بهینه
سعی کنید سفارشاتتان را به گونهای برنامهریزی کنید که تنوع کافی در سایز، رنگ و مدل وجود داشته باشد، اما از انباشته شدن کالاهای کمفروش جلوگیری نمایید. در واقع اگر یک سری محصولات پر فروش هستند و مرتبا گردش مالی برای شما ایجاد میکنند، درصد بیشتری از بودجه را به آن اختصاص دهید. همچنین میتوانید به جای سفارشات بزرگ، سفارشات کوچک و مکرر انجام دهید تا انعطافپذیری بیشتری در مدیریت موجودی داشته باشید. اگر میتوانید با تأمینکنندگان کالا طوری کار کنید تا اگر محصولی به فروش نرسید، بتوانید آن را پس بفرستید.
3-مدیریت انبار و چیدمان
اگر از سیستمهای مدیریت انبار استفاه کنید میتوانید ردیابی دقیق موجودی و بهینهسازی فضای انبار را با دقت بیشتری انجام دهید. در چینش محصولات، کالاهای پرفروش را در دسترسترین مکانها قرار دهید و از سیستمهای چیدمان مانند FIFO (اولین ورودی، اولین خروجی) استفاده کنید. همچنین به طور منظم موجودی خود را بررسی کنید و کالاهای معیوب را شناسایی و حذف کنید.
4-استراتژیهای فروش و بازاریابی
ممکن است بنظر بیاید برخی کالاها کم فروش هستند. اما اگر این محصولات را در بازاری گستردهتر در معرض فروش قرار دهید، زودتر به فروش میرسند. به همین دلیل خوب است که برای خودتان یک سیستم فروش آنلاین هم داشته باشید. همین حالا به محلی که فروشگاهتان در آن قرار دارد و به جمعیتی که ممکن است محصولات شما را ببینند دقت کنید. مطمئنا با استفاده از یک وبسایت براحتی میتوانید فروشتان را افزایش دهید و خواب سرمایه را کم کنید.
از طرفی میتوانید محصولات کم فروش را با محصولات پرفروش ترکیب کنید و بسته پیشنهادی را ایجاد کنید تا مشتری برای خرید آن اقدام کند. همینطور برای فروش این نوع محصولات تخفیفها و پیشنهادات ویژه نیز در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید : رشد سریع پیج اینستاگرام
5-استفاده از فناوری
انسان بدون ابزار، هیچ است. تلاش کنید تا حتمن از نرمافزارهای انبارداری و مدیریت موجودی در کنار نرمافزارهای حسابداری استفاده کنید. این نرمافزارها به شما دید واقعی در مورد موجودی محصولات میدهند و قادر خواهید بود برای فروشتان برنامهریزی بهتری داشته باشید. بطور مثال برای لباس زیر میتوانید محصولات را تا سایز و رنگ، پیشبینی تقاضا و مدیریت سفارشات ردیابی کنید. در کنار همه این موارد باید به یاد داشته باشید که بارکدزنی استاندارد برای محصولات به سیستم فروش شما بسیار کمک خواهد کرد.
6-آموزش و آگاهی کارکنان
همه این موارد وقتی بهتر کار میکنند که کارکنان نیز در مورد این مکانیزم توجیه شده و آموزش کافی دیده باشند. همچنین فرهنگ بهبود مستمر را در سازمان خود ترویج دهید و از ایدهها و پیشنهادات کارکنان برای بهینهسازی فرآیندهای مدیریت موجودی استفاده کنید. با اجرای این نکات، میتوانید موجودی لباس زیر خود را بهینهسازی کنید، از انباشته شدن کالا جلوگیری کنید و به افزایش سودآوری کسبوکار خود کمک کنید.