وبلاگ

11 نکته مهم درباره بهداشت لباس زير

11 نکته مهم درباره بهداشت لباس زير

11 نکته مهم درباره بهداشت لباس زير

بهداشت لباس زیر از موضوعات مهمی است که هر کسی باید بداند. برخی معتقدند مهمترین لباسی که هر شخصی خرید می‌کند لباس زیر اوست. به این دلیل که مستقیما با پوست و نقاط حساس بدن تماس دارد. به همین دلیل باید بهترین نوع لباس زیر را خریداری کنیم تا دچار مشکلات عفونی، بهداشتی و حساسیت‌های پوستی نشویم. در این پست قصد داریم 11 نکته مهم درباره بهداشت لباس زير زنان را توضیح دهیم.

بعد از اینکه لباس زیر مناسب را خرید کردیم باید نکات بهداشتی متعددی را رعایت کنیم. بخصوص در بانوان که باید روی این موضوع بیشتر حساسیت داشته باشند. یکی از مواردی که برای آنها وجود دارد این است که بیشتر از آقایان دچار بیماری‌های عفونی می‌شوند. این به دلیل فیزولوژی بدن آنها و ترشحاتی است که از واژن صورت می‌گیرد. در نتیجه تعویض مکرر لباس زیر و مواردی از این دست بسیار مهم است. پس تا آخر با ما همراه باشید.

بهداشت شورت زنانه

11 نکته مهم درباره بهداشت لباس زير

جنس لباس زیر

جنس لباس زیری که بصورت روزانه استفاده می‌کنیم باید نخی باشد. خاصیتی که پارچه نخی دارد این است که رطوبت را جذب می‌کند، در عین حال تنفس‌پذیر است و آن رطوبت زود خشک می‌شود. رطوبت در محدوده واژن مهمترین عاملی است که موجب ایجاد عفونت می‌شود. به همین دلیل خانمها باید این قسمت از بدن خود را همیشه تمیز و خشک حفظ کنند تا دچار مشکل نشوند.

شورت‌های آنتی باکتریال هم از دیگر نمونه‌هایی است که از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی را کاهش می‌دهند.

همچنین باید بدانید که پارچه‌هایی که دارای الیاف مصنوعی مانند نایلون هستند، دقیقا برعکس عمل می‌کنند. تنفس را از پوست می‌گیرند و محیطی آماده برای ایجاد عفونت‌های قارچی به وجود می‌آورند. شورت‌های گیاهی نیز از دیگر شورت‌هایی هستند که بهتر است از آنها استفاده نکنید.

تعویض روزانه لباس زیر زنانه

علت کثیف شدن شورت زنان به ساختار داخلی واژن و دهانه رحم مربوط است. مایع سفید رنگی که گاه و بیگاه از واژن زنان خارج می‌شود حاوی باکتری‌ها و سلول‌های مرده‌ای است که باید از بدن خارج شوند. برای همین موضوع است که خانمها باید روزانه شورت خود را عوض کنند.

همچنین در زمان‌هایی که ورزش می‌کنند این تعویض شورت باید بیشتر انجام شود. چرا که علاوه بر این ماده سفید، تعریق نیز محیطی مرطوب را برای رشد عفونت‌های قارچی آماده می‌کند. به همین دلیل باید پس از ورزش کردن، اولویت اول تعویض شورت و شستشو باشد.

در صورتی که در شرایطی مانند مسافرت هستید و امکان تعویض شورت ندارید، می‌توانید از پدها استفاده کنید. زمانی که ترشحی ایجاد شد، پد را تعویض کنید.

بیشتر بخوانید : راهنمای محاسبه سایز سوتین [جدول اندازه گیری سایز سوتین]

زمان دور انداختن شورت

شورت‌ها مانند هر لباس دیگری تاريخ مصرف دارند. لباس زير را باید هر 6 ماه تا یکسال تعویض کنید. اگر بیماری عفونی دارید، مدت زمان استفاده از شورت زنانه نهایتا یک ماه است و پس از آن باید تعویض کنید.

نکاتی در مورد شستشوی لباس زیر

بهتر است شستشو را با دست و با استفاده از آب ولرم و موادی که برای پوست ایجاد حساسیت نمی‌کنند، انجام دهید. از صابون‌های آرایشی و عطری استفاده نکنید، چرا که PH آنها بالاست و برای محیط واژن مناسب نیست.

در صورتی که برای شستشو از ماشین لباسشویی استفاده می‌کنید حتمن از مواد شوینده ملایم استفاده کنید. همینطور لباس زیرهای زنانه را باید جدا از سایر لباس‌ها بشویید.

یکی دیگر از مواردی که باید حتمن رعایت کنید این است که وقتی تازه یک شورت را خریداری می‌کنید، قبل از استفاده برای اولین بار، آن را بشویید. چرا که ممکن است ناخواسته، آلودگی‌های مختلفی در محیط تولیدی به آن منتقل شده باشد. همچنین در محیط مغازه بارها این شورت‌ها دست به دست شده‌اند، پس احتمال آلودگی هست. برخی از شورت‌ها هم بسته‌بندی ندارند و این مدل‌ها هم مستعد داشتن آلودگی هستند. در نتیجه شستن شورت نو یک کار عاقلانه است.

پهن کردن در آفتاب و یا ضدعفونی کردن آن

شورت و لباس زیر را پس از شستشو باید زیر نور آفتاب خشک کنید. نور آفتاب یک ضدعفونی کننده طبیعی است که لباس زیرهای شما را میکروب‌زدایی می‌کند. اما اگر شرایطش را ندارید برای ضدعفونی کردن آنها از اطو استفاده کنید.

خشک کردن لباس زیر در نور آفتاب

نپوشیدن لباس زیر در خواب شبانه

توصیه پزشکان به افرادی که دارای عفونت‌های قارچی هستند این است که شب‌ها بدون شورت بخوابند. از این طریق اطراف ناحیه تناسلی خشک می‌ماند و سریعتر بهبود پیدا می‌کنند. اگر هم بیماری ندارید باز هم می‌توانید شبها بدون شورت بخوابید.

محل نگهداری لباس زیر

محل نگهداری لباس زیر را بصورت جداگانه در کمد لباس خود مشخص کنید. از این طریق از انتقال میکروب و آلودگی از لباس زیر به سایر لباس‌ها و بالعکس جلوگیری می‌کنید. برای این کار می‌توانید از جداکننده‌ها نیز استفاده کنید.

خودتان را خشک کنید

بعد از اتمام کار شما در توالت و شستشوی مناسب، حتمن ناحیه تناسلی را با دستمال تمیز بخوبی خشک کنید. از این طریق از ماندن رطوبت در ناحیه تناسلی جلوگیری می‌کنید. به یاد داشته باشید که همیشه این قسمت از بدن باید خشک و تمیز نگه داشته شود.

از سایز مناسب استفاده کنید

حتمن سایز شورت مناسب خود را بپوشید. چرا که شورت‌های تنگ در دراز مدت به ناحیه تناسلی شما آسیب می‌زند. همینطور شورت‌های گشاد هم شما را خسته می‌کنند. پس حتمن شورتی خرید کنید که اندازه شما باشد.

در زمان پریود چکار کنیم؟

در دوران پریود باید لباس زیر خود را زود به زود تعویض کنید. چرا که وجود محیط مرطوب موجب جذب و رشد باکتری می‌شود. همچنین برای اینکه شورت‌های شما لک‌دار نشوند نیز بهتر است چندین بار لباس زیر خود را تعویض کنید.

لباس زیر قبل و بعد از رابطه جنسی

سعی کنید قبل از رابطه جنسی حتمن تمیز باشید و ناحیه تناسلی را بخوبی شستشو داده باشید. همچنین شورتی تمیز بپوشید تا از انتقال باکتری و دیگر آلودگی‌ها به همسر خود جلوگیری کنید. پس از آن نیز حتمن شورتی تمیز به تن کنید تا از ورود باکتری و دیگر آلودگی‌ها مخصوصا برای خانم‌ها جلوگیری شود. این موارد را باید هر دو طرف رعایت کنند. توجه داشته باشید که ایجاد رابطه جنسی در حالتی که یک یا هر دو طرف بخاطر آلودگی، معذب باشند در دراز مدت تأثیرات منفی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید